Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 28-й тур.

2 травня. «Севастополь» — «Зоря». 0:2. 5 100 глядачів. Рефері — Скрипак (Київська область). Голи: Любенович, 66, Каменюка, 83.
«Чорноморець» — «Металіст». 1:1. 21 686 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Антонов, 42 — Юссуф, 52.
«Шахтар» — «Іллічівець». 3:1. 18 017 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Адріано, 26, 67, Коста, 82 — Тотовицький, 58.
3 травня. «Металург» (Запоріжжя) — «Ворскла». 0:1. 2 500 глядачів. Рефері — Лисенчук (Київ). Гол: Баранник, 55.
4 травня. «Таврія» — «Металург» (Донецьк). 0:1. 1 200 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Гол: Болбат, 50.
«Говерла» — «Волинь». 6:0. 1 800 глядачів. Рефері — Іванов (Донецька область). Голи: Шацьких, 3, Акакпо, 29, Фещук, 36, Кочіш, 72, Лисицький, 73, Шарпар, 90+3. Вилучено Скобу («Волинь», 65).
«Дніпро» — «Карпати». 1:4. 15 592 глядачі. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Селезньов, 49 — Зеньов, 55 (п), Льопа, 63, Гладкий, 83, 90+7.
Бомбардири: Мораєс («Металург», Донецьк) — 17 м’ячів, Адріано («Шахтар») — 16, Девич («Металіст») — 15, Мбокані («Динамо») — 13, Болі («Зоря»), Селезньов («Дніпро») — по 12.
У Дніпропетровську на стадіоні «Дніпро-Арена» спостерігався надпотужний вибух патріотизму. На трибунах неодноразово (офіційно і додатково) співали Державний гімн України. Синьо-жовтих прапорів було море, жінки і дівчата прибралися у віночки зі стрічками, чоловіки і юнаки — у вишиванки.
Приязна і дружня атмосфера, котра панувала на трибунах, контрастувала з тим, що відбувалося на полі. Ні, грубощів не було, грали з повагою до суперника, але гостроти не бракувало. І сценарій поєдинку вийшов наддраматичним.
Господарі в першому таймі володіли територіальною перевагою, але особливою вигадкою їхні дії не відзначилися. Це призвело до того, що дніпропетровці не реалізували жодного з великої кількості моментів. Натомість львів’яни протиставили суперникові велике бажання зіграти гідно. І такий підхід до справи став їм у пригоді у другій половині зустрічі.
Але після перерви першими забили футболісти «Дніпра». Блискавичну комбінацію розпочав Ротань, продовжив прострілом Коноплянка, а завершив у притаманному йому стилі Селезньов. Але радість тривала недовго. Гості отримали право на пенальті, коли Чачуа опинився на газоні у боротьбі з центральними оборонцями. Зеньов виправдав довіру і зрівняв рахунок.
Потім Гуанде Рамос змінив оборонця Чеберячка на нападника Зозулю, чим, безперечно, послабив задню лінію своєї команди. Цією форою «Карпати» скористались по повній програмі, організувавши три результативні контратаки. Спочатку Мартинюк вивів на завершальний удар Льопу. Потім Даушвілі не влучив у порожні ворота, поціливши у стійку, але Гладкий відмінно зіграв на добиванні. Переможну крапку галицьких «левів» на передостанній компенсованій хвилині поставив той самий Гладкий, скориставшись виходом сам на сам.
Коли в центрі Одеси тривали відомі трагічні події, в яких брали участь і футбольні вболівальники, відбувався матч «Чорноморця» і «Металіста». Його заздалегідь визначили як центральний поєдинок туру. І не помилилися, бо команди діяли, не шкодуючи сил, демонструючи гру досить високого класу. Як кажуть у таких випадках, ніхто не хотів поступатися.
Гості, які не втратили шанси на друге місце і путівку до Ліги чемпіонів, у першому таймі переважно вели обстріл чужих воріт з дальньої дистанції, до чого вдавалися різні футболісти. У результаті обрізки «моряків» практично сам на сам вийшов Краснопьоров, проте влучив просто у воротаря одеситів Безотосного.
На протилежній половині поля тривалий час найпомітнішим був Аржанов, але у голевій комбінації брали участь Тейку, Гай, Леонардо та Антонов. Форвард випередив Ксьонза і забивав свій дев’ятий гол у сезоні фактично у порожні ворота.
Після відпочинку гості швидко встановили рівновагу. Головну роль у тому епізоді відіграли колишні київські динамівці: Богданов заробив штрафний (його виконав Гомеc), а завершив красивим ударом головою в польоті Юссуф.
Фото з сайту ФК «Металіст».
Радіють колишні динамівці Богданов (ліворуч) і Юссуф (крайній праворуч).