День металурга

Сердечно вітаю вас з професійним святом — Днем металурга.

Металург — не просто професія. В Україні — це найпрестижніше і найпочесніше звання. Ви перші серед перших, серед тих, кого називають гвардійцями праці. У нас високо цінують не тільки ваші фахові знання і навички, а й притаманні вам якості — такі, як наполегливість у труді, воля і мужність, дисципліна, висока відповідальність і взаємовиручка.

Створений напруженням сил багатьох поколінь металургійний комплекс України — наша гордість, надійна база і локомотив національної індустрії, основа всієї економіки. Найпотужніший вітчизняний виробник і найбільший експортер, він дає країні п’яту частину валового внутрішнього продукту і майже половину надходжень від експорту. Великою мірою завдяки металургійній галузі незалежна Україна вистояла у найважчі часи і йде вгору.

Металургійна промисловість і сьогодні динамічно розвивається, технічно переозброюється на основі новітніх досягнень. Верховна Рада України законодавчо підтримуватиме вас у всіх зусиллях, спрямованих на стабільне сировинне й енергетичне забезпечення галузі, підвищення конкурентоспроможності вашої продукції, формування внутрішнього ринку металу, активізацію інноваційної та інвестиційної діяльності.

Немає сумніву, що внесок металургів у економічний і соціальний розвиток України, у зміцнення її позицій на міжнародній арені зростатиме.

Бажаю вам нових досягнень у праці. Міцного здоров’я, добра і благополуччя вам і вашими родинам.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.