Як відомо нашим читачам, Міжнародний антифашистський комітет висловив судові претензії «Сільським вістям» за «розпалювання міжнародної ворожнечі». Цей злочин позивач констатував у надрукованих статтях професора Василя Яременка. 25 травня на першому засіданні Апеляційного суду Києва під головуванням судді Т. Кухарської було задовільнено клопотання редакції про витребування матеріалів прокурорської перевірки «антисемітських» наукових пошуків автора «крамольних» ідей та публікацій, що стали предметом судового розгляду, але з’явилися спершу в інших виданнях, а вже потім у «СВ». Відповідачів дуже цікавило, чому «антифашисти» образилися саме на їхню газету — наймасовіше опозиційне видання. І цю цікавість, як уже сказано, підтримав суд.
Позавчора розгляд справи було поновлено. Чергове засідання почалося з несподіванки — зміни складу колегії суддів: така рокіровка, погодьмося, дуже дивна в «забезпеченні безперервного перебігу судового процесу». Тим паче що вже відбулося перше засідання, на якому розглядали надзвичайно важливу для з’ясування обставин справи інформацію.
Місце головуючого зайняла суддя Людмила Охрімчук — голова палати в цивільних справах Апеляційного суду. Найцікавіше, що цього дня «підсудна» газета саме про неї вмістила передрук з інтернет-видання під промовистим заголовком «Тридцять тисяч доларів для судді Охрімчук...» За версією «запозиченої» із сайту публікації, президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович начебто саме такою кількістю у. о. оцінив «позитивне вирішення питання». Зрозуміло, що стаття під рубрикою «З інших видань» не могла вплинути на традиційно олімпійський спокій судді. Встановивши за процедурою особи присутніх, пані Охрімчук заявила про самовідвід. «У сьогоднішньому номері «Сільських вістей» надрукована стаття, де мене звинувачують в отриманні хабара... Заявляю, що це наклеп. Я жодним чином не зацікавлена у розгляді цієї справи. І щоб унеможливити сумніви у моїй безсторонності, я відповідно до статті 18-ї ЦПК України заявляю самовідвід». Колегія суддів задовольнила таке рішення.
Отже, засідання суду знову перенесено на невизначений термін. 
Крім «перестановок людей у мантіях», позавчорашнє засідання відзначилося «забудькуватістю»: про нього не поінформували кількох безпосередніх учасників процесу. Наприклад, представника газети народного депутата Юрія Кармазіна та автора «антисемітських» статей Василя Яременка, що, звичайно, є ще одним винаходом нашого судочинства.
Незважаючи на дощ, на підтримку «СВ» зібралося багато людей. Вони вимагали від суду справедливого рішення, а не «виконання вказівок адміністрації Президента».