Як відомо, час від часу на політичних кухнях окремих партій пахне смаженим. Тобто до їдкого політичного диму не звикати. Але одна справа, коли недоброякісний політичний продукт використовується для внутрішніх потреб, і зовсім інша — коли цими харчами намагаються пригощати всіх. А ще прикріше, коли у ролі політичних кухарів та офіціантів виступають колишні члени з інших партій.
Щось схоже коїться нині на «кухні» Селянської партії України, яка, зазнавши політичного банкрутства, не лише збилася зі свого лівого курсу, а й узагалі втратила комуністичний запал та політичні орієнтири. Врешті, її ряди почали залишати не лише окремі члени партії, а й цілі партійні організації, що поставило Селянську партію на межу розпаду.
Звичайно, в українському політикумі таку ситуацію переживала не одна партія, і це цілком закономірний процес політичного структурування і природного відбору сильніших. А тому втрату ще однієї збанкрутілої політичної структури ніхто й не помітив би.
Не звернули б увагу на цей факт і в Народній аграрній партії України, якби не деструктивні дії її колишніх членів, виключених з партійних рядів. Саме вони за допомогою де прихованого, а де відвертого шантажу, політичних пліток, а чи просто грубого адміністративного тиску намагаються розколоти окремі партійні організації НАПУ, схилити на бік Селянської партії членів Народної аграрної партії, щоб у такий спосіб не так реанімувати СелПУ, як урятувати власний політичний імідж і водночас задовольнити персональні амбіції.
Йдеться про народних депутатів України Тетяну Засуху і Михайла Зубця, які за невиконання рішень V і VІ з’їздів партії про вхід до парламентської фракції Народної аграрної партії України були виключені із членів партії. Мало того, Т. Засуха потерпіла на VІ з’їзді НАПУ фіаско, претендуючи на роль одного з політичних лідерів цієї партії. Тепер у планах Т. Засухи та її прибічників на найближчому з’їзді обійняти ключові пости в Селянській партії України, але не за рахунок власного політичного авторитету, а шляхом брудних технологій і використання адміністративного ресурсу, втручання у внутрішні справи НАПУ.
Народна аграрна партія України в рамках української політичної системи почувається як ніколи впевнено і стабільно, а у відносинах з усіма партійними організаціями сповідує насамперед високу політичну культуру й етику, чітко діє в рамках статуту, а тому не має наміру втягуватися у брудні політичні ігри.
Сподіваємося, що члени Селянської партії України також діятимуть за такими само правилами і не братимуть участі у протистоянні двох партій за сценаріями, нав’язаними з боку, заради задоволення амбіцій кількох збанкрутілих політиків чи окремих політичних сил.
Прес-служба Народної аграрної партії України.
Друкується в рахунок квоти фракції Народної аграрної партії України.