До завершення наближається збирання врожаю у СВК «Лідія» Скадовського району. З кожного гектара тут намолочують більш як 32 центнери збіжжя.
Зважаючи на цьогорічні несприятливі погодні умови, господарство додатково залучило техніку, щоб упоратися з косовицею у стислі терміни. Тон у роботі на своїх комбайнах «Дон» та «Нива» задають механізатори-передовики Яків Рудь та Сергій Курята.
Справити обжинки найближчим часом мають намір і в господарстві «Новогригорівське» Генічеського району. Кожен із 2200 гектарів ланів дає хліборобам не менш як 30 центнерів. А середній показник ранніх колоскових у південній області — понад 27 центнерів, передає наш власний кореспондент Алла БРУСИЛОВА.
Тим часом у західних районах Черкащини — Тальнівському та Уманському, котрі пережили посушливе літо, розпочато косовицю колоскових. Уже намолочено близько тисячі тонн ячменю. Його урожайність — 36 центнерів з гектара. Лягли на тік перші тонни гороху, котрий уродив по 20 центнерів. Найбільша проблема жниварів — брак якісної збиральної техніки. Хліборобам належить зібрати зернові на більш як 470 тисячах гектарів, із них 190 тисяч  — озимої пшениці, повідомляє наш власний кореспондент Лідія ТИТАРЕНКО.