Українську школу-гімназію в Сімферополі збудують вчасно. Урочистий момент здавання усіх ошатних корпусів та вручення ключів від них директорові Наталі Руденко призначено на 29 серпня, а свято новосілля — на 1 вересня.
Графіків робіт і фінансування дотримуються неухильно. Сьогодні на будівельних майданчиках у кілька змін працють 350 кращих спеціалістів генпідрядника — фірми «Консоль».
Відібраних за конкурсом гімназистів уже чекають дбайливо опоряджені новенькі класи, зокрема, чотири комп’ютерні та предметні кабінети з унікальним лабораторним устаткуванням. У двох корпусах навчального комплексу щойно розставили парти, апаратуру й оргтехніку.
Головний фронт робіт нині — упорядкування та оздоблення адміністративного корпусу, спортзалу й басейнів для учнів молодших і старших класів. Щоб вони відповідали усім сучасним вимогам, кошторис будівництва збільшили на 5 млн. грн. і нині він сягнув 31 млн. Активно облаштовують і збільшену на 0,6 га прилеглу територію. На цій площі споруджують стадіон, спортивні майданчики, інші об’єкти. Щоденно ритм і пульс підготовки комплексу до початку навчального року контролюють Верховна Рада та уряд автономії.
Вони стали кураторами ще двох навчальних закладів на околицях Сімферополя, на спорудження яких кримський і державний бюджети перерахували 60 млн. грн. До першого вересня нова чотириповерхова школа на 1300 місць постане у приміському селищі Комсомольське, де в очікуванні завершення довгобуду аж десять років діти вчилися у старій хаті в три зміни.
Тоді ж відсвяткують новосілля й учні кримськотатарської школи в районі Кам’янка. Її на бюджетні кошти автономії будують за програмою облаштування депортованих. Незабаром тут завершать спорудження першого корпусу на 500 місць, їдальні й бібліотеки. Другий корпус, де зможуть навчатися ще 200 дітей, встигнуть здати до зимових канікул.
Крим.