Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) — незмінний лідер авіабудування в Україні, однак не тільки літаки виробляють у цехах цього знаменитого підприємства. Воно випускає і багато інших товарів, якими ми користуємося в повсякденному житті, але не завжди, певно, знаємо, що зроблено їх з авіаційною якістю.
Завод «Сокольники» — структурний підрозділ ХДАВП — заснований у 1983 році, а до цього часу являв собою окремі дільниці й цехи авіазаводу. Але незважаючи на те, що товари народного споживання — не основна продукція, ХДАВП ставиться до них не менш відповідально, ніж до свого головного виробництва.
На сьогоднішній день завод пропонує традиційно надійну і зручну продукцію для побуту, сім’ї та відпочинку і займає провідне місце в Україні з виробництва складаних меблів, драбин, дитячих санчат.
— Зараз це основна продукція, — каже директор заводу «Сокольники» Георгій Абольников, — але, думаю, багатьом добре відомі і наші дитячі товари: коляски, санчата, складно-технічні іграшки, різний спортивний інвентар. Правда, ринкові «правила гри» змушують постійно розширювати й оновлювати асортимент продукції. Сьогодні мають особливий попит бар’єри-огорожі для комунальних служб, паркувальні пристрої для автостоянок, автомобільні багажники для найрізноманітніших марок машин, вантажні візки і багато чого іншого. Згадані товари затребувані в багатьох регіонах України. І хоча в цьому секторі ринку багато польського і турецького ширвжитку, нашій якості довіряють більше. Завод «Сокольники» постійно бере участь у ярмарках, виставках і презентаціях, проводить маркетингові дослідження, щоб вивчати потреби покупців.
Недавно в «Сокольниках» почалась реалізація нового проекту — виробництво обладнання для дитячих майданчиків. Попит на нього росте з кожним днем, і це пов’язано не тільки з 350-літнім ювілеєм Харкова, коли всі ЖЕУ поспішають впорядкувати підзвітні території. Багато батьків купують турніки, гойдалки і пісочниці, щоб установити їх у себе на дачних ділянках чи у приватних будинках.
Розширення асортименту товарів і зростання попиту на них дають підстави говорити про реальні можливості заводу закріпитися на вітчизняному ринку товарів для сім’ї, щоб у кожній українській оселі було все необхідне для виховання дітей і відпочинку.
Якщо ви не зневірилися в українській якості і готові хоч зараз підтримати вітчизняного виробника, адміністрація підприємства завжди буде рада письмовим повідомленням і телефонним дзвінкам: ХДАВП, завод «Сокольники», вул. Сумська, 134, м. Харків, Україна, 61023.
Е-maіl: sokolnіkі@ksamc. com;
тел.: (057) 715-38-32.