Хлібороби Одещини намолотили перший мільйон тонн зерна. Хоча збиранню часто перешкоджають дощі, темпи жнив доволі високі — щодня на токах додається близько 80 тисяч тонн збіжжя. До власних комбайнів область залучила ще майже 1500 високопродуктивних машин з інших регіонів — і це неабияк виручає, адже жнива цьогоріч складні: хліба високі, покручені й прибиті до землі вітрами та дощами. Зате високоврожайні: у середньому по області намолочують з кожного гектара по 31,5 центнера зерна. А в Біляївському, Овідіопольському, Арцизькому, Великомихайлівському районах нива ще щедріша — там беруть по 33—39 центнерів зерна з гектара.
Очікується, що тільки за рахунок ранніх колосових та зернобобових регіон наблизиться до раніше запланованого валового збору збіжжя — 2,3 мільйона тонн. А з урахуванням кукурудзи та круп’яних остаточний результат може сягнути й 3 мільйонів тонн.
P. S. А першим у Совєтському районі Криму, повідомляє наш власний кореспондент Віктор ХОМЕНКО, завершив збирання озимої пшениці й почав косити яру колектив сільгосппідприємства «Злагода». Врожайність теж найвища в районі — 33,3 центнера з гектара. Хлібороби «Злагоди» стали першими претендентами на звання переможців у змаганні «Жнива-2004».