Москва. Етап змагань Strong man (змагаються найсильніші люди світу). Із кубком за третє місце повернувся до Львова славний український богатир Василь Вірастюк. Переможцем змагань став 142-кілограмовий поляк Маріуш Пуджановський, якому дісталося вісім тисяч доларів призових. На другу сходинку п’єдесталу пошани піднявся литовець Зідрунас Савіскас.
...І себе показали
Дзюдо. Брауншвейг. Українка Анастасія Матросова стала переможницею відкритого чемпіонату Німеччини. У фіналі змагань у категорії до 78 кг Настя перемогла місцеву спортовку Юту Кюнен. Ще одну медаль — бронзову — на цьому турнірі здобув відомий український спортовець Геннадій Білодід у вазі до 73 кг.
На старті — мирний настрій
Футбол. Першість Європи серед юніорів (U-19). Фінальна частина. Швейцарія. Група А. Швейцарія—Італія. 1:1. Україна—Бельгія. 0:0. Склад збірної України: Шуст, Чигринський, Кіцута, Яценко, Прошин, Алієв (Ситник, 57), Мілевський (Гладких, 76), Кравченко (Максимов, 80), Ярмаш, Воробей, Самборський.
Наступний матч підопічні Павла Яковенка зіграють сьогодні. Їхній суперник — збірна Італії.
Група В. Німеччина—Іспанія. 0:3. Польща—Туреччина. 3:4.
«Полісся» відбулося переляком
На засіданні бюро ПФЛ було оголошено, що житомирське «Полісся», хоч і посіло останнє місце у першій лізі, все одно залишається в цьому дивізіоні. Причин для цього кілька. Найголовніша з них у тому, що кіровоградська «Зірка», яка «вилетіла» з вищої ліги до першої, заявила про розформування команди. Згідно з регламентом право на її місце має 16-та команда першого дивізіону, якою є «Карпати-2». Однак, з огляду на те, що наступного сезону у першій лізі виступатиме перша команда «Карпат», так званий другий склад львів’ян не має права там залишатися.
Відмовився від збереження прописки у першій лізі також «Борекс-Борисфен», який фінішував сімнадцятим. Таке рішення керівництва бородянського клубу автоматично позитивно позначилося на долі житомирян.
З барів — на тенісні корти
Теніс. У Черкасах вперше відбувся міжнародний турнір з любительського тенісу «UFC OPEN». За словами голови оргкомітету, депутата Черкаської обласної ради, голови ради директорів Української продовольчої компанії Павла Костенка, це перша спроба Асоціації тенісистів-любителів України провести змагання не в Києві чи тенісних столицях, а на периферії. І цим привернути увагу жителів 280-тисячного міста, особливо дітей та молоді, до одного з найпопулярніших видів спорту у світі.
Організатори спортивного свята не лише закликали хлопців і дівчат взяти у руки ракетки, а й впорядкували два міських корти. З часом, пообіцяли натхненники турніру і розвитку великого тенісу у малих містах, на березі Дніпра з’являться ще 4—5 чудових кортів. А найталановитіших юних майстрів захоплюючої гри буде взято під постійну опіку.
Щодо самих змагань, в яких узяли участь більш як 30 тенісистів України та Росії, то вони, незважаючи на дощ, вдалися. Переможців вітали численні гості, спонсори дійства, серед яких — поважні «Кока-Кола», «Сюкден», «Черкаситрансгаз» «Приватбанк» та інші, на мальовничому березі Дніпра. Романтичну атмосферу підсилили популярні гітарист-віртуоз Валерій Дідюля та співак Ігор Саруханов.
Лідія ТИТАРЕНКО.
Черкаси.