З часів скіфів та сарматів Печенізьке поле не бачило такої кількості людей, як минулими вихідними. Однак вони приїхали сюди не для того, щоб демонструвати войовничий дух, а щоб насолодитися феєрією музики, культури, польотами на повітряних кулях... І все це завдяки народному депутатові Степану Гавришу, який три роки поспіль організовує етнічно-музичний фестиваль «Печенізьке поле».
Ось і цього разу найкращі творчі групи та виконавці Харківщини, учасники конкурсу «Слобожанська родина» вітали глядачів. Кераміку, вишиванки, капелюхи, канадські ковдри з українським національним колоритом і капці ручної роботи можна було споглядати у «Місті майстрів».
— Такі фестивалі, — каже Степан Гавриш, — відроджують забуті українські традиції. Ще великий Олесь Гончар писав: «Бережіть собори душ ваших». Однак у цій життєвій круговерті ми зовсім забуваємо про духовність, нашу історію... Переконаний, такі заходи лише сприятимуть збереженню святості українського духу. Особливо, коли високі ідеї і слова підкріплено справжніми і щирими справами.
Як і того дня, коли гості були в захваті від кримського театру на ходулях, виступу груп «Івана Купала», «Драбина», композитора та народного артиста України Остапа Гавриша і його доньки Мар’яни, саксофоніста Ігоря Рудого та серба Філіпа Жмахера...
Вл. інфор.