Минулої п’ятниці, серед білого дня, здійснено напад на народного депутата, члена фракції БЮТ Андрія ШкІлЯ. За кілька кілометрів від Житомира авто, в якому парламентарій з дружиною їхали до Трускавця, заблокували чорний «БМВ» та сріблястий «Мерседес». Як розповідає сам пан Шкіль, він змушений був зупинитися і запитати, в чому справа. Йому відповіли «сильним ударом в обличчя». А потім нападники, їх було кілька, витягли депутата з машини і почали бити. До того ж неподалік від найближчого посту ДАІ.

Що хотіли з’ясувати таким «оригінальним» чином войовничі хлопці, — для самого Андрія не зовсім зрозуміло, але він переконаний, що напад не випадковий і розцінює його як політичний акт. «Я знав, що вибори будуть брудні, але не чекав, що все почнеться так рано», — зізнався журналістам один з найактивніших опозиційних депутатів.

Попри несподіваність атаки та одержані травми (житомирські лікарі констатували струс мозку та інші тілесні ушкодження), пану Шкілеві вдалося записати номер «БМВ» і передати його в міліцію. «Круте» авто затримали на відстані ста кілометрів від місця події і в Бердичеві відпровадили «бойовий екіпаж» з трьох осіб до КПЗ — для з’ясування обставин. Однак одному з молодчиків вдалося втекти(!). За деякими даними, в одного з нападників вилучили посвідчення народного депутата, якого саме — поки що не вдалося дізнатися. Також не відомо, чи саме спритник є власником «ксиви». На час, коли пишуться ці рядки, ще двоє нападників перебувають під «юрисдикцією» тридобового затримання.

Як підтвердили в оперативній частині МВС, за фактом нападу ведеться слідство. Міністр внутрішніх справ Микола Білоконь «у курсі справи». Нам залишається чекати, коли цей «процес» — з іменами замовників, виконавців і причиною та метою нападу на депутата з опозиційної фракції — розсекретять і для нас.

Нині Андрій Шкіль уже перебуває на лікуванні в Трускавці. Голова Верховної Ради Володимир Литвин поінформований про «наїзд» — в прямому і переносному значенні цього слова — на парламентарія.