Ще донедавна газифікація була однією з найболючіших проблем для мешканців Золотоніського, Канівського, Чорнобаївського і Драбівського районів Черкащини, які два роки тому віддали свої голоси за Богдана Губського (на знімку). Щоб допомогти виборцям у розв’язанні її, народний депутат торік започаткував у своєму окрузі програму «Газифікація», що передбачає надання фінансової допомоги на будівництво підвідних газопроводів до села та будівництво газорозподільних підстанцій. Реалізація цієї програми за сприяння й допомоги місцевої влади вже надала можливість 2687 оселям з округу під’єднатися до газу, перевести на газове опалення чотири школи, будинок культури, лікарню. Цього року плановано газифікувати ще 11 населених пунктів, загальна вартість робіт — 1,5 млн. грн.
Нещодавно народний депутат урочисто запалив газ на газорозподільних підстанціях в селах Гречанівка, Павлівщина, селищі Драбів, а в Драбівській районній лікарні ветеринарної медицини, перевіривши, як горить блакитний вогник, навіть підсмажив яєчню.
— Цілу зиму грілися, — каже Петро Яровенко, начальник управління ветеринарної медицини в Драбівському районі. — Але крім того, що з появою газу стало тепліше, чистіше, зручніше, ще й економія яка! За зиму — майже 30 тисяч гривень. За ці кошти ми й приміщення відремонтували, й машину придбали...
Тож не дивно, що сьогодні на Драбівщині всі розмови зводяться переважно до газифікації. Там, де цю болючу проблему вже розв’язано, люди не можуть надякуватися й натішитися цим добром, а де газу ще немає — хто в надіях, а хто в сумнівах: чекають—не дочекаються, коли свято прийде й на їхню вулицю. Ще й хвилюються: чи ж потягнуть фінансово?
— Ось так і ми довго чекали, а потім вже й не вірили, що прийде радість до нас, — розповідає Лариса Кравченко, голова кооперативу «Відродження» з Павлівщини. — Адже до нашого кооперативу ввійшло лише дев’ять хат. Щоб підвести до них газ, треба було внести майже тридцять тисяч гривень. З кожної хати — по три тисячі... А звідки в людей такі гроші?
Почувши, що в село Веселий Хутір Чорнобаївського району має приїхати депутат, Лариса, незважаючи на свій стан — саме очікувала дитину, подалася туди. Богдан Губський заспокоїв майбутню маму: у вас буде газ, я допоможу...
На урочисте відкриття ГРП Лариса прийшла з наймолодшим мешканцем села — своїм маленьким синочком Гришею. Низько вклонившись Богдану Губському від вдячних односельців, сказала:
— Ота заповітна мрія, з якою жили 12 років, здійснилася. Стареньким — здоров’я додалося... У нашій сім’ї — мала дитина, і то ми вже заощадили за зиму 1500 гривень, а в людей економія ще більша... Цей голубий вогник вселяє нам надію на краще життя.
...Виступаючи на мітингу в Драбові, Богдан Губський пообіцяв до 2006 року повністю завершити газифікацію сіл та селищ округу.