Справжнім святом у минулі вихідні для запоріжців стала VІ Всеукраїнська вітрильна регата на приз Героя України Віталія Сацького. Два дні над плесом Дніпра красувалися вітрила п’ятдесяти яхт майже з усіх міст, розташованих на великій ріці, і навіть із Севастополя.

З кожним роком регата набуває дедалі більшої популярності. І не тільки через те, що самі перегони на воді — чудове видовище. Це лише частина дійства. У суботу ввечері на території яхт-клубу ВАТ «Металургійний комбінат «Запоріжсталь» зібралося безліч народу, щоб побути разом з яхтсменами, послухати концерт за участю популярних майстрів мистецтв України. Для молоді працювала дискотека. А коли стемніло, небо поблизу греблі Дніпрогесу розквітло від тисячі різнокольорових вогнів. Це був феєрверк-шоу «Водяна феєрія».

А в неділю відбувся старт третіх перегонів. Загалом змагання проходили в 7 класах яхт, у кожному з яких були переможці і призери. Серед лідерів — команди яхт «Лель» із Києва, «Принцеса» комбінату «Запоріжсталь», «Алімар» із Кременчука, «Діана» і «Вікторія» з Дніпропетровська. Але виграли всі учасники регати від незабутніх днів, проведених на берегах Дніпра, спілкування і дружби, що буває між людьми, захопленими однією справою.