Позавчора під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко повідомив, що 16 липня у конгрес-холі президент-готелю «Київський» об 11.00 розпочне роботу VІ звітно-виборчий конгрес Федерації футболу України.
На тому зібранні слухатимуть звіт про діяльність національної федерації за період з 16 серпня 2000 року по 16 липня 2004 року. На наступні чотири роки оберуть президента, віце-президентів і виконком ФФУ. Окрім цього, порядок денний передбачає розгляд низки питань. Зокрема, про прийняття колективних членів ФФУ; про зміни і доповнення до статуту ФФУ; звіт ревізійної комісії ФФУ про фінансово-господарську діяльність ФФУ за звітний період тощо.
43 колективні члени ФФУ делегують на конгрес по троє представників. Запрошено також заступників голів облдержадміністрацій, які відповідають за розвиток гри в регіонах, ветеранів футболу та представників ЗМІ. У роботі конгресу візьме участь член виконкому УЄФА Маріос Лефкарітіс (Кіпр). До речі, офіційний сайт ФФУ планує пряму відеотрансляцію із залу засідання.
Мілевський — знову українець
Апеляційний комітет ФІФА постановив, що нападник київського «Динамо» Артем Мілевський має право представляти збірні України. Однак Білоруська федерація футболу, котра також претендувала на «спірного» футболіста, формально зберігає право подати апеляцію на це рішення у Спортивному арбітражному суді в Лозанні.