Зразковому вокально-хореографічному ансамблю «Сонечко» виповнилося 25 років
Дві головні прикмети притаманні унікальному мистецькому колективу: по-перше, він надійно приписаний до Львівської залізниці, по-друге, за будь-яких обставин сонячного проміння завжди вистачає для всіх — і для дітей, і для дорослих.
Усі «сонечка» — а їх аж двісті віком від 4 до 20 років — дуже легкі на підйом і вміють виступати на будь-якому сценічному майданчику, навіть на пероні чи майдані перед вокзалом. Заслужений працівник культури України Марія Горностай разом зі своїми колегами забезпечує наступність у вирощуванні талантів і плеканні українськості на рівні глибокої внутрішньої культури й доброго смаку. Це відчувається і у формуванні репертуару, і в чудових костюмах. Політ фантазії постановників завжди тримається міцного кореня національних традицій. Такий «букет» є запорукою успіху колективу.
Львівська залізниця має неповторну мистецьку «візитівку» в Україні та за її межами. Діти гідно репрезентують галузь на престижних міжнародних фестивалях-конкурсах. Географія концертів широка — від європейських держав до Тайваню. Цієї весни колектив виступав у Франції. Шанувальники приходили на концерти по кілька разів і вигукували: «Слава Україні!» Композиції «Веснянки», «Співаночки», танок «Чоботята-дроботята» не потребують перекладу, вони близькі й зрозумілі усім. Під час концертів у Канаді тамтешні глядачі просили дозволу вийти на сцену, щоб обняти дітей і в такий спосіб «притулитися до України».
З нагоди 25-річчя ансамбль «Сонечко» виступав на сцені Палацу залізничників перед іншими творчими колективами міста, перед батьками і друзями й подарував феєрверк емоцій і вражень. Серед численних нагород і подарунків — кошти від керівництва Львівської залізниці на придбання нових костюмів. Нині «Сонечко» готується до нових мандрів...