Процеси політичного структурування парламенту залежать від передвиборних перегонів, наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з редакторами районних та обласних ЗМІ. Про це повідомив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук. Головною темою розмови була діяльність журналістів, її критерії і принципи під час висвітлення виборів Президента України. Учасники зустрічі розповіли Голові Верховної Ради про проблеми та специфіку роботи регіональних ЗМІ. Крім того, висловили підтримку ініціативі Володимира Литвина про можливе підписання всіма кандидатами у президенти спільної заяви або декларації, яка визначила б рамки та умови передвиборної боротьби.
На зустрічі, за словами прес-секретаря глави парламенту, голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко вкотре наголосив, щоб кандидати на найвищу державну посаду не втягували наближені до них ЗМІ та журналістів у «війну компроматів».
Володимир Литвин зазначив, що головною метою представників четвертої влади в ході передвиборних перегонів є об’єктивне і точне відображення суспільно-політичних процесів, що має передбачати цілковиту відмову від застосування брудних технологій та чорного піару. На думку Володимира Литвина, домовленість між кандидатами про проведення чесних виборів з конкуренцією програм і відмову від брудних технологій мусять підтримати всі представники мас-медіа. Глава парламенту переконаний, що висвітлювати президентську кампанію журналісти мають в рамках законодавства, дотримуючись правил професійної етики, подаючи неупереджену інформацію своїм читачам, глядачам і слухачам. Об’єктивність висвітлення виборів — один з найважливіших чинників демократичності і прозорості виборів глави держави, підкреслив Голова ВР.
Учасники зустрічі, зазначив Ігор Сторожук, також обговорили систему оподаткування ЗМІ, зокрема, регіональних мас-медіа. Імовірно, що ці питання розглядатимуть уже на початку наступної сесії Верховної Ради.