Верховна Рада України повернула до Генеральної прокуратури подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності й арешту народного депутата Юлії Тимошенко.
Раніше чотири профільні комітети парламенту — з питань правової політики, з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією, з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності і з питань Регламенту, депутатської етики й організації роботи Верховної Ради рекомендували повернути подання на Ю. Тимошенко до Генпрокуратури, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
У травні Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Ю. Тимошенко, розглянувши заяву Володимира Боровка, у якій він стверджував, ніби з його допомогою Ю. Тимошенко намагалася вплинути на рішення суду і звільнити з-під варти колишніх керівників корпорації ЄЕСУ Геннадія Тимошенка та Антоніну Болюру. Для цього Ю. Тимошенко начебто передала В. Боровку 125 тисяч доларів і просила передати ці гроші судді. Він цього не зробив, і Ю. Тимошенко вимагає повернути гроші. В. Боровко представив у прокуратуру відеозапис розмови з Ю. Тимошенко. Сама Ю. Тимошенко назвала це «абсолютною неправдою» і провокацією.
Раніше Генпрокуратура направляла до парламенту чотири подання з приводу позбавлення Ю. Тимошенко депутатських повноважень. Усі вони були повернуті до Генпрокуратури.