У  Дніпропетровському літературному музеї відкрито виставку художника Євгена Грошева. В експозиції — сто медалей із зображенням лауреатів Нобелівської премії в галузі літератури.

Усі медалі зроблено зі срібла. Кожна важить приблизно 40 грамів. На виставці представлено тільки літераторів — шосту частину грандіозного проекту Євгена Грошева під назвою «Планета Альфреда Нобеля». Над ним майстер працює вже майже десять років.

— Це історія, це літопис, — каже про свій проект художник. — Це ті, хто пішов у безсмертя. Адже так просто не лягають на медаль випадкові події і випадкові люди, а Нобелівські лауреати — це золотий фонд планети.

Загалом у нобелівській колекції Грошева буде 750 монет. Це зображення володарів премії в галузі фізики, хімії, економіки, медицини і, звичайно, борців за мир. Приблизно за рік майстер сподівається завершити роботу і приступити до створення пам’ятного знака у вигляді земної кулі. На ньому він розмістить усі монети із зображенням Нобелівських лауреатів. Щоб їх можна було розглянути, куля діаметром майже 18 метрів повільно обертатиметься.