Як відомо, новий футбольний сезон в Україні відкриється 10 липня матчем за Суперкубок України, який пройде в Одесі між чемпіоном країни київським «Динамо» та володарем національного Кубка донецьким «Шахтарем». Ми вже повідомляли про презентацію цієї події і самого призу.

Його автор Михайло Чебурахін вирішив піти нетрадиційним шляхом, віддавши перевагу фантазійному рішенню форми. Основна частина зовні нагадує вазу-квітку, короновану напівсферою у вигляді футбольного м’яча. Промені-листки та напівсфера символізують корону. У проекті також використано малий герб України, емблему ФФУ, герб ПФЛ та медальйон Суперкубка. Кожний клуб-переможець цього розіграшу зможе залишити для історії свою емблему на кубку.

Окрім самого трофею, володар отримає грошову винагороду в розмірі 50 тисяч доларів США, другий фіналіст поповнить свою скарбницю 25 тисячами доларів. До речі, в разі нічийного рахунку в основний час зустрічі боротьба продовжиться у серії пенальті.

Поєдинок обслуговуватиме суддівська бригада з Одеси. Арбітр ФІФА — Віталій Годулян, йому допомагатимуть Віталій Звягінцев та Олег Кислюк. Резервний рефері — sЄвген Абросимов.

Отже, стадіон «Чорноморець» стане центром події. Підтримку футболістам «Шахтаря» забезпечать там щонайменше вісім тисяч прихильників. Велика частина вболівальників, серед яких дві тисячі членів організованих фан-клубів, вирушать на спецпотягах, інші — на автобусах. Один із потягів формується в Маріуполі, групу підтримки представлятимуть мешканці не тільки Донецька і Маріуполя, а й Горлівки, Харцизька, Костянтинівки, Тореза, Авдіївки, Єнакієвого, Селидового, Добропілля, Зугреса.

Зрозуміло, що й «Динамо», назване, до речі, господарем поля, не залишиться без підтримки. За останніми повідомленнями, динамівську торсиду представлятимуть п’ять тисяч уболівальників, які вирушать до Одеси на спеціальному фан-ешелоні. Проїзд і відвідання матчу забезпечує клуб.