Бокс. Київ. FCB — Federated Counsіl of Boxіng (Федеративна рада боксу — ФСБ). Мабуть, у таку абревіатуру трансформується найближчим часом звична світові назва WBC. Звісно, це буде не перейменування організації, котра перебуває у стані банкрутства, а нова юридична особа. Вона й стане правонаступницею Всесвітньої боксерської ради.
Рішення про це було ухвалено вчора в конгрес-холі готелю «Київський» на з’їзді представників регіональних боксерських організацій WBC. Вісім організацій, серед яких також головна європейська —EBU, котрі підтримують тісні стосунки з WBC, мають наміри співпрацювати з FCB. Некомерційну організацію FCB зареєструють у Швейцарії наступного тижня.
Попередня інформація про те, що Хосе Сулейману (президенту WBC) нібито вдалося знайти спільну мову з боксером Граціано Роккіджані (позов якого до суду фактично зробив організацію банкрутом), справді підтверджується. Однак жодних офіційних угод не підписували. І тепер, коли прийнято вольове рішення про закриття WBC і створення FCB, не дуже зрозуміло, що саме в підсумку отримає обдурений екс-чемпіон у напівважкій вазі. Принаймні належного за рішенням суду 31 мільйона доларів йому вочевидь не дочекатися....