Хокей. У складі американського клубу «Тампа Бей» українець Руслан Федотенко став переможцем найпрестижнішого призу професіонального хокею — «Кубка Стенлі». І от він, користуючись нагодою, 19 липня привезе цей трофей до рідного міста.
Для влаштування урочистих заходів, пов’язаних з перебуванням Кубка Стенлі на українській землі, створено оргкомітет, який очолив перший віце-президент ФХУ Володимир Ромашко. Урочиста зустріч Руслана Федотенка із призом відбудеться в Київській міській держадміністрації. Плановано відвідини льодового палацу «Авангард», на якому починав шлях у хокей Федотенко. Всі бажаючі матимуть змогу привітати найкращого українського хокеїста минулого року і подивитися на Кубок Стенлі на майдані Незалежності.
А єдиний професіональний український клуб — київський «Сокіл» — під орудою Олександра Сеуканда вже розпочав підготовку до нового сезону. До роботи стали: воротарі — Селіверстов і Бруль, оборонці — Гунько, Полоницький, Савицький, Назаренко, Полковников, В. Черненко, Скороход, Рябенко, нападники — Бобровников, Савенко, Харченко, Гніденко, Бондарєв, Гончаренко, С. Черненко, Коваль, Шевченко, Олецький. Разом з основними гравцями тренується дюжина молодих хокеїстів 1987 року народження.
Як розповів кореспондентові «Голосу України» генеральний менеджер ХК «Сокіл» Василь Фадєєв, перший основний збір відбудеться в Пущі-Водиці з 12 липня по 1 серпня. Заняття з фізичної підготовки чергуватимуться з льодовими тренуваннями. У планах «Сокола» кілька товариських матчів, зокрема, з ХК «Гомель» — спершу в Києві, а в серпні — в Білорусі.
На останній місяць літа планується також участь великої групи гравців «Сокола» у складі збірної України в кубку «Спартака». А ще киян запрошують на серпневий хокейний турнір до Пензи.
На знімку: в атаці збірна України.