У Рівному скандал навколо будівництва на території Пагорбу Слави.
Громадськість Рівного з обуренням сприйняла початок будівництва на території Пагорбу Слави. Зрештою, так емоційно сприймають рівняни будь-які спроби зменшити площу парків та скверів, оскільки у місті не так уже й багато зелених куточків.
Тож коли поруч із зупинкою «Обласна лікарня» по вулиці Київській зрізали дерева і поставили будівельний паркан, містом почали ширитися чутки про нібито спорудження у цьому місці елітного житла, яке продаватимуть людям утридорога... Дехто з рівнян уже спробував пікетувати це невідоме будівництво.
Що ж насправді зводитимуть за парканом, ми попросили розповісти міського голову Рівного Володимира Хомка.
— На цьому місці, судячи з дозвільних документів, мають збудувати сучасну зупинку, туалет і кафе, — каже Володимир Хомко. — Але рішення про передачу в оренду 8 соток землі саме для цього прийняла міська рада попереднього скликання ще у 2005-му (за три роки до того, як В. Хомка було обрано міським головою Рівного. — Авт.), після чого провели відповідний конкурс, за результатами якого переможцем стала фірма «Офіс-Дизайн». Однак з часом через заборгованість з орендної плати місто спробувало розірвати цей договір оренди, більше того — справа й нині в суді. Крім того, згадана фірма не має будь-яких дозвільних документів на початок будівництва чи на вирубку дерев, бо навіть не зверталася за ними. Зараз цією справою займається прокуратура Рівненської області, і в мене немає найменшого сумніву, що ці дії отримають належну правову оцінку.
Тим часом, судячи з масштабів майданчика, виходить, що чутки про нібито спорудження на орендованій ділянці елітного житла мають під собою підґрунтя. А нецільове використання території може стати підставою для порушення кримінальної справи. А міліція за заявами громадськості, як повідомили у СЗГ УМВСУ у Рівненській області, уже розпочала перевірку законності будівництва на території Пагорбу Слави в рамках відкритих кримінальних проваджень за ст. 246 та ч.3 ст. 197 Кримінального кодексу України.
Рівне.