Днями у Генеральній прокуратурі відбулася прес-конференція, на якій повідомили про перебіг розслідування резонансних злочинів.
Так, за словами заступника керівника прес-служби Генпрокуратури України Юрія Бойченка, не підтвердилися заяви затриманого за підозрою у крадіжці бюлетенів у Мукачевому.
Генеральна прокуратура визнала справжнім відеозапис, який надав ГПУ Володимир Боровко, помічник народного депутата України Юлії Тимошенко. Слідство допитало всіх свідків, які проходять у справі Ю. Тимошенко. (Її обвинувачують у спробі дати хабара суддям Верховного Суду за те, щоб вони залишили чинним рішення Апеляційного суду Київської області від 13 травня 2003 року, яким закрили всі кримінальні справи проти колишніх керівників корпорації ЄЕСУ та самої Ю. Тимошенко). Як наголосив Ю. Бойченко, судді відповіли на запитання слідчих Генпрокуратури і проходять у справі як свідки.
Найближчим часом ГПУ сподівається передати до суду кримінальну справу «міліціонерів-перевертнів», групу яких свого часу очолював колишній старший офіцер управління з боротьби з організованою злочинністю покійний Ігор Гончаров. За словами заступника керівника прес-служби, особи, яких звинувачують у скоєнні близько 15 викрадень і вбивств людей з метою одержання викупу, нині знайомляться з матеріалами справи, повідомляє УНІАН.
А поки що, зазначив Юрій Бойченко, всіх причетних до підготовки статті у британській газеті «Індепендент», в якій було розголошено матеріали слідства у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, готові заслухати у Генеральній прокуратурі.