Здобути вищу освіту тридцяти обдарованим випускникам шкіл свого виборчого округу щороку допомагає народний депутат Іван Бастрига. А золоті та срібні медалісти шостий рік поспіль отримують його коштом на свято останнього дзвоника цінні подарунки. Проблемами освіти парламентарій опікується вже давно, ще до початку депутатської кар’єри. Однак турбується він не лише про випускників. За його сприяння діє дитячий фонд «Майбутнє за дітьми». Щороку проводять змагання з баскетболу серед шкільних команд «На кубок Івана Бастриги», в яких беруть участь до 38 команд. Під його патронатом відбуваються учнівський конкурс «Муза таланту» та ігри учнівської ліги КВК у Бердянському районі Запорізької області.
Не залишається поза увагою депутата й старше покоління. Він бере участь у фінансуванні громадської організації «Соціальна турбота», що надає соціальну допомогу незаможним громадянам, ветеранам, інвалідам та їхнім вдовам. До того ж опікується проблемою водопостачання та газифікації у Бердянську та смт Куйбишеве, посприяв ремонтові аварійних будинків і трьох сільських шкіл.
Водночас І. Бастрига не забуває й про духовне. Скажімо, під час спорудження нового храму узяв на себе позолоту всіх бань, що коштувало 600 тис. грн. Люди мають у щось вірити, — впевнений депутат. — Адже православ’я завжди виховувало в людині лише найкращі почуття.
Тож слова Владики Запорізького і Мелітопольського Василя: «Ніхто не зробив для відродження церкви добрих справ більше, ніж Бастрига», сказані під час вручення депутатові ордена Рівноапостольного Великого князя Володимира, місцеві мешканці вважають справедливими.