У перший день офіційного висування кандидатів у Президенти України стали відомі імена восьми претендентів на посаду глави держави.
Серед них — Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, котрого висунув кандидатом у Президенти з’їзд Партії Регіонів у Запоріжжі. Лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко заявив про своє самовисування на мітингу на Співочому полі у Києві. Лідерів Комуністичної партії України Петра Симоненка, Соціалістичної партії Олександра Мороза, Прогресивної Соціалістичної партії Наталю Вітренко, політичного об’єднання «Єдина родина» Олександра Ржавського, Слов’янської партії Олександра Базилюка і Ліберально-демократичної партії Ігоря Душина висунули партійні з’їзди.
Майже всі претенденти на посаду Президента висловили впевненість у своїй перемозі. В. Янукович пообіцяв на посаді Президента подолати проблему бідності, підвищити зарплати у 2—3 рази, завершити проведення земельної та військової реформ, зменшити податок на прибуток та додану вартість тощо. Віктор Ющенко, виступаючи на багатотисячному мітингу на Співочому полі, пообіцяв докорінні зміни у країні в разі своєї перемоги, зокрема, покласти край корупції у владних структурах, створити мільйони робочих місць, підвищити зарплати та пенсії до гідного рівня.
І хоча домовленості про висунення єдиного кандидата від лівих сил так і не було досягнуто, з’їзди соціалістів та комуністів закликали одне одного до об’єднання зусиль на президентських виборах та підтримки одного кандидата у Президенти. Лідер КПУ Петро Симоненко заявив: якщо він не вийде у другий тур виборів, його партія підтримає лівого кандидата. Олександр Мороз заявив, що у другому турі соціалісти за будь-яких обставин не підтримуватимуть кандидата від влади. Натомість Наталя Вітренко звинуватила комуністів і соціалістів в «опортунізмі» та співпраці з пропрезидентськими фракціями.
Висування кандидатів у Президенти завершиться
27 липня. Останній строк реєстрації кандидатів у ЦВК — 6 серпня.
За повідомленнями власних кореспондентів та інформагентств.