Дізнавшись, що журналісти — учасники традиційного опитування «Голосу України» — знову назвали його найкращим футболістом сезону, Андрій Шевченко щиро подякував за високу оцінку. І сказав, що й надалі намагатиметься високо тримати планку і в своєму клубі, і в збірній України.
Цього року «Мілан» усімнадцяте у своїй історії став чемпіоном Італії. Наш лауреат зробив помітний внесок у цю перемогу. Його гідно оцінили і вболівальники, і преса, і керівники клубу.
Український форвард, забивши 24 м’ячі, став «капоканоньєрі» — найкращим бомбардиром італійської Серії А. Варто зазначити, що переважна більшість цих влучень мала вирішальне значення для «червоно-чорних». Головному конкурентові — «Ромі» —Шевченко забивав тричі. Останній із цих ударів приніс «Мілану» титул, про який Андрій мріяв давно. П’ять років він наполегливо крокував до цієї знаменної події.
— Радісно відчувати себе чемпіоном, — каже Шевченко. — А ще дуже приємно те, як дістався нам титул. Ми встановили рекорд чемпіонатів Італії, набравши 82 очки!
...А невдовзі чемпіон Італії підписав новий контракт з «Міланом» — до 2009 року. На прес-конференції, приуроченій до цієї події, Шевченко сказав:
— Цей контракт дуже важливий для мене. В «Мілані» я провів п’ять щасливих років. Хотів би залишитися в команді до завершення своєї кар’єри. Сподіваюся, наступна п’ятирічка буде також цікава для мене. Чудово грати в команді, котра ставить перед собою найвищу мету.
— Ваші результати високі. А чи не час уже й «Золотого м’яча» отримати?
— Для здобуття цього призу треба ще й вдало грати за національну збірну. Тому спочатку ми маємо потрапити до фінальних турнірів світових та європейських чемпіонатів. Щоб це стало реальністю, робитиму все від мене залежне.
...У «Мілані» з радістю сприйняли новину про новий контракт Шевченка. Ось як її прокоментували посадовці, тренери і гравці клубу.
Карло Анчелотті, тренер:
— Шевченко — висококласний футболіст. Тепер він отримав можливість розкрити в «Мілані» весь свій потенціал. Ми дуже щасливі, що Шева залишається у нас.
Сільвано Рамаццоне, менеджер клубу:
— Чудова новина. Хочу привітати і «Мілан», і Андрія. Цей контракт одразу припинив чутки про перехід Шевченка до лондонського «Челсі». Це налаштовує нас на оптимістичну хвилю. Тепер, сподіваюся, Андрій завершуватиме кар’єру саме в «Мілані».
Алессандро Костакурта, оборонець:
— У нашій команді грає чудовий форвард. Андрій уже зробив величезний внесок в успіхи клубу. Ми всі любимо його не лише як гравця, а й як людину...
До сказаного, либонь, варто додати, що на всіх матчах «Мілана» на трибунах стадіонів майорять державні прапори України. Це на честь нашого славного співвітчизника Андрія Шевченка. Коментарі тут, гадаємо, зайві...