Перший спектакль радіопроекту «Класична драматургія на Національному радіо» можна буде почути вже за місяць на Першому національному радіоканалі. Це буде «Гамлет»!

Творці проекту на чолі з Олександром БиструшкІним (глава столичного департаменту культури, на знімку) поставили перед собою благородну мету — відродити традицію радіопостановок, таких популярних колись, повернути слухачам «Театр перед мікрофоном». Цей радіопроект задумано на противагу засиллю в радіоефірі легкої розважальної (багато в чому недоброякісної) продукції, і насамперед він звернений до інтелігентного слухача.

Автор ідеї проекту «Класична драматургія на Першому національному радіоканалі» Олександр Биструшкін сам брав участь у першій пілотній постановці — він виступив у ролі Гамлета. Чому обрано саме «Гамлет»? Цей спектакль у постановці Станіслава Мойсеєва вже не один рік йде на сцені Київського Молодого театру. Радіоспектакль — версія цієї постановки. 

Робота над радіоспектаклем тривала майже рік. Не обійшлося без труднощів і перешкод. У Степана Олексенка були проблеми з голосом, і він не зміг продовжувати роботу над роллю короля Клавдія. Ада Роговцева (королева Гертруда) довго відкладала роботу, потім і зовсім відмовилася, пославшись на зайнятість. У радіоспектаклі ми почуємо акторів Молодого й інших київських театрів. У ролі Офелії — акторка Рима Зюбіна, Клавдій — Лесь Задніпровський, Гертруда — Людмила Дементьєва, Гільденстерн — Остап Ступка. 

Передбачається, що наступним спектаклем радіопроекту стане «Камінний господар» Лесі Українки.