У  Литві оголошено офіційні результати президентських виборів. З перевагою у п’ять відсотків переміг 78-річний Валдас Адамкус, якого 1998 року вже обирали главою держави.
Обидва тури виборів президента Литви були драматичні. Самі вибори стали несподіваними після імпічменту 6 квітня президента Роландаса Паксаса. В першому турі «американський литовець» Валдас Адамкус зібрав 30,18% голосів. На другому місці серед п’яти кандидатів була екс-прем’єр, доктор економіки і лідер Союзу селян і нової демократії Казімера Прунскене. Вона на 17 років молодша від В. Адамкуса. За неї проголосували 20,6% виборців. У другому турі К. Прунскене більш ніж удвічі покращила цей результат, але не змогла перемогти В. Адамкуса. За попередніми даними, за нього віддали голоси 52,4% виборців.
Під час підрахунку голосів чаша терезів постійно коливалася. Хвилюватися було через що: штаб В. Адамкуса витратив на виборчу кампанію близько півмільйона літів (майже мільйон гривень). У К. Прунскене на всю кампанію пішло в десять разів менше та й ті з особистих заощаджень. Істотну допомогу В. Адамкусу надали виборці його рідного міста Каунаса і Каунаського району.
На думку політолога та історика Чесловаса Лауринавічюса, за Адамкуса виступали ті, хто задоволений пройденим за 14 років шляхом, а за Прунскене ті, хто вимагає змін. Як видно, таких у Литві близько половини. Іншою причиною поразки професора економіки може бути те, що патріархальне суспільство католицької Литви ще на готове бачити на чолі держави жінку. Так сказала кореспондентові «ГУ» сама Прунскене.