Це завдання для всієї владної вертикалі
 
Виконуючий обов’язки Президента, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов 30 квітня провів нараду з головами обласних державних адміністрацій. Участь у ній також взяло керівництво Служби безпеки, міністерств внутрішніх справ та оборони, Генерального штабу, Служби зовнішньої та військової розвідки, Генеральної прокуратури та Центральної виборчої комісії. Мета зустрічі — визначити головні завдання, розв’язання яких дасть змогу стабілізувати ситуацію в країні.
Олександр Турчинов, зокрема, наголосив, що нині силові структури не здатні оперативно взяти під контроль ситуацію в Донецькій і Луганській областях, виконувати покладені на них обов’язки щодо захисту громадян. А деякі з них навіть сприяють або співпрацюють з терористичними угрупованнями. Тому без відновлення нормальної, професійної роботи підрозділів МВС і СБУ в цих регіонах, зазначив він, неможливо взяти ситуацію під контроль. «Це завдання, в якому я просив би, щоб відбулась співпраця як керівництва міністерств, так і, безумовно, керівництва адміністрацій», — сказав глава парламенту.
Повний текст виступу в. о. Президента, Голови Верховної Ради на нараді з головами облдержадміністрацій читайте нижче.
На передньому плані: голова Донецької ОДА Сергій Тарута, голова Запорізької ОДА Валерій Баранов, голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський.