У перші роки після пуску на Новокраматорському машинобудівному заводі була цікава посада — начальник верстата. Її не було внесено до кваліфікаційних довідників, однак запроваджено на пропозицію наркому важкого машинобудування Г. Орджонікідзе. Адже до дорогих імпортних, часто єдиних у світі, верстатів ставали здебільшого вчорашні землекопи і мулярі.

Звичайно, їх попередньо навчали азів токарного, фрезерного і зуборізного мистецтва, проте й самі вчителі до пуску НКМЗ не бачили верстатів, якими керують з допомогою кнопок. Імовірність того, що невмілий працівник «зажене» унікальний агрегат чи пустить у брак деталь, була велика. Так з’явилися начальники верстатів — молоді інженери, недавні випускники вузів. Вони допомагали робітникам поєднати практику з теорією, а самі набували досвіду організації виробництва. У майбутньому багато начальників верстатів ставали видатними діячами народного господарства і навіть директорами та міністрами.

Сьогодні історія робить новий виток. З вересня на підприємстві запрацює єдина в Україні програма професійного розвитку молодих фахівців. Увага машинобудівного велета прикута до студентів технічних факультетів Донбаської державної машинобудівної академії (Краматорськ).

— На третьому курсі студенти отримають практичне уявлення про обробку металів, здобудуть перші професійні навички, — розповідає начальник відділу кадрів заводу Володимир Цельнік. — Для четверто- і п’ятикурсників ми пропонуємо таку схему навчання: тричі на тиждень навчання в інституті, двічі — робота в цеху, безпосередньо на обробному центрі чи верстаті з числовим програмним управлінням, один день —навчання в навчальному класі «Сіменс», до речі, єдиному в СНД. При цьому практика в цеху протягом року оплачуватиметься в розмірі не менш як 220 гривень на місяць, а під час літніх канікул — не менш ніж 500 гривень на місяць.

До захисту диплому студент прийде із заводським сертифікатом про проходження курсу навчання на новому обладнанні. Такого досвіду не дає жоден вуз. Зрозуміло, затребуваність таких випускників буде набагато вищою, ніж у колег, які про майбутнє робоче місце мають лише теоретичне уявлення, впевнені на заводі.

Наступним етапом реалізації програми стане укладення трудового договору із випускником академії. Документ передбачає, що протягом трьох років учорашній студент працюватиме фахівцем з механообробки. Заохотити майбутніх «начальників верстатів» мають 1000 гривень «підйомних», безвідсоткова позика в розмірі 3000 гривень, гуртожиток для мешканців інших міст та премія за загальнозаводські показники роботи. Кращим із кращих обіцяють путівки до відомчої бази відпочинку в Криму і кредит для придбання житла, відсотки за яким сплачуватиме підприємство.

Після трьох років роботи на верстаті молодому фахівцеві відкривається шлях на інженерну посаду — майстра, технолога, конструктора. Можливо, що дипломований випускник вирішить залишитися на робітничій посаді. За словами В. Цельніка, начальники цехів уже сьогодні «з руками відривають» випускників академії 2000 року, які першими наважилися стати за верстати на НКМЗ. За три роки вчорашні студенти навчилися бачити можливості робітників, вивчили обладнання, організацію виробництва, володіють документацією. А від майстра і до директора заводу недалеко.

Донецька область.