Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств», якими віднесла до валових витрат підприємства кошти, що добровільно перераховуються навчальним закладам державної та комунальної форми власності за оплату навчання, в тому числі за проживання в гуртожитку і виплату стипендій, громадянам України. За цю поправку, ініційовану одним із лідерів депутатської групи «Демініціативи — Народовладдя» Богданом Губським, проголосувало 323 народні обранці.
За словами Богдана Губського, запроваджена податкова пільга відкриває нашим підприємствам, бізнесменам широкий шлях реально підтримати обдарованих, але малозабезпечених дітей, передовсім вихідців із села, які практично позбавлені можливості здобути вищу освіту. Як наголосив народний депутат, «нині аморально рахувати копійки бюджетних втрат, які, ймовірно, будуть від запровадження цієї пільги, адже в результаті десятки, сотні тисяч дітей зможуть здобути омріяну вищу освіту і принести неоціненну користь для розвитку України».
Утім, узаконена новація обмежує виплату підприємством студентської стипендії розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Нині це — 386 гривень 73 копійки.
Законопроект Богдана Губського підтримали його колеги з різних депутатських фракцій. На думку «нашоукраїнця» Володимира Черняка, «цей закон не викликає жодних сумнівів. Він спрямований на підтримку розумних дітей із бідних сімей, і його прийняття сприятиме подоланню суперечності між матеріальною та інтелектуальною елітами в Україні».
Прес-служба депутатської групи.