У  заходах Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба-2004», який проходив протягом чотирьох днів біля монумента Дружби неподалік села Сеньківка Чернігівської області, взяли участь глави трьох держав — України, Росії та Білорусії, майже 50 тисяч юнаків та дівчат, представників громадськості, політичних партій. «Нове тисячоліття принесло нову філософію взаємин у світі, — сказав Леонід Кучма, звертаючись до учасників святкувань. — І сьогодні наша дружба, наша єдність визначаються також єдністю наших цілей, єдністю нового досвіду незалежного буття і побудови сучасного суспільства. Ми зібралися на цьому шматочку землі, де перетинаються три держави, три народи, три мови, щоб іще раз засвідчити спільність наших устремлінь, прихильність до демократичних цінностей, вірність заповітам наших предків, які закликають усіх слов’ян до миру і згоди».
До молоді також звернулися 
В. Путін та О. Лукашенко. Глави держав стали свідками театралізованого карнавального ходу учасників дійства — художніх колективів трьох країн, подивилися святковий концерт майстрів мистецтв «Скарби слов’янського світу», а також відвідали виставку-ярмарок «Слов’янське подвір’я», де ознайомилися з виробами майстрів народної творчості України, Росії та Білорусі.
Окрім того, три президенти відвідали місто Новгород-Сіверський, оглянули відреставровані історичні пам’ятки Спасо-Преображенського монастиря та взяли участь у церемонії освячення Спасо-Преображенського собору. Вони також ознайомилися з археологічними розкопками Княжого терему кінця ХІІ — початку ХІІІ століття та подивилися театралізовану виставу «Слово о полку Ігоревім». Глави держав вшанували пам’ять загиблих у концтаборі, який діяв під час війни в обителі, — поклали квіти до пам’ятника на честь замордованих.
Також президенти України та Росії побували в селі Чайкине Новгород-Сіверського району, де відвідали церкву Святої Великомучениці Параскеви П’ятниці та поклали квіти до пам’ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни жителям села.