Повнометражний художній фільм зняв у Дніпропетровську режисер-аматор Вадим Йович. Робота над стрічкою зайняла півтора року, а допрем’єрний показ пройшов в одному з дніпропетровських арт-барів.
Лікар-психіатр, а тепер кінорежисер Вадим Йович дуже хотів знімати кіно. Тому і відбувся проект «Кам’яний острів». Вадим зазначає, що робити кіно — не дуже то й дороге задоволення. Він навіть не рахував, скільки це коштувало. Найбільше грошей пішло на транспорт і хабар охоронцю — від цього залежали зйомки світанку з даху будинку. Знімальна група й актори працювали без гонорарів.
Сюжет фільму — містична «лав сторі» із зануренням у глибини філософії. Вадим Йович каже, що готовий до критики, бо знімав кіно не для всіх. За словами режисера, в його картині йдеться про старину, про нинішнє й майбутнє. Це така притча містична, де переплітаються долі героїв з долею історії. «Кам’яний острів» існує насправді. Недалеко від Мелітополя є місце могутньої геомагнітної аномалії під назвою Кам’яна могила. Через це його і вважають містичним.
Вадим Йович збирається влаштувати ще кілька показів свого фільму в Дніпропетровську, а потім привезти його до Києва.