Позавчора компанія «Приват-Інтертрейдинг» придбала в корпорації «Індустріальний союз Донбасу» («ІСД») пакет акцій ВАТ «Дніпровський металургійний завод імені Петровського» у розмірі 42,26 відсотка.
Мабуть, небагато журналістів мали змогу бачити вкупі двох задоволених життям запеклих конкурентів. На прес-конференції з нагоди підписання угоди з купівлі-продажу вищезазначеного пакета акцій «Петровки» голова правління ЗАТ «Приват-Інтертрейдинг» Віталій Тимшин і директор з корпоративних прав та інвестицій «ІСД» Олександр Пилипенко демонстрували цілковите порозуміння. У прес-релізі — чорним по білому: «З метою попередження негативних соціально-економічних наслідків і створення сприятливих умов для розвитку підприємства корпорація «ІСД» та компанія «Приват-Інтертрейдинг» під час двосторонніх переговорів дійшли висновку, що оптимально-прагматичним рішенням у цій ситуації може бути зміна структури власності на ДМЗ імені Петровського». Про запекле протистояння групи «Приват» та «ІСД», заручником якого вряди-годи виступав трудовий колектив, наша газета докладно писала. Нагадаємо лишень, що підприємство перебуває у процесі санації, тоді як його подальшу долю вирішують суди різних інстанцій. Мова і про вимогу ФДМУ повернути в державну власність 18 відсотків акцій ВАТ, і про правомірність самої санації. Зрозуміло, що усунути конфлікт інтересів на підприємстві можна було лише шляхом зосередження управлінських функцій в одних руках. Зрештою, так і сталося внаслідок підписання угоди між потужними конкурентами. За словами Віталія Тимшина, тепер на руках «Приват-Інтертрейдинг» пакет акцій, який дає змогу повністю вести фінансово-господарську діяльність на заводі.
На мою думку, така домовленість варта більшого, ніж великі гроші. Бо вона вже є певною гарантією благополучного подальшого розвитку підприємства. Віталій Тимшин розповідав про переміни у киснево-конверторному цеху, плани встановити устаткування для безперервного лиття сталі вартістю 240 мільйонів гривень, про наміри відкривати нові робочі місця. Це буде перший етап модернізації виробництва одного з найбільших вітчизняних металургійних підприємств. Наступний етап — реконструкція електросталеплавильного цеху: намічено здійснювати до 2010 року. Про те, що на заводі відбуваються реальні позитивні зміни, свідчать і результати роботи. Як повідомив Віталій Тимшин, виплавка сталі і чавуну на підприємстві збільшилося майже у півтора разу, випуск готового прокату — вдвічі, заробітна плата зросла... І що не менш важливо — ця угода таки є певною запорукою соціального благополуччя колективу. Принаймні, корпорація «ІСД» впевнена, що «Приват-Інтертрейдинг»  дотримуватиметься динамічної інвестиційної та соціально орієнтованої політики, а остання «висловлює вдячність «ІСД» за демонстрацію конструктивного підходу до вирішення конфліктних ситуацій».