Парламентарії України та Китаю планують створити міжпарламентську асамблею. Про це йшлося на вчорашній зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з членом постійного комітету політбюро центрального комітету Комуністичної партії КНР Лі Чанчунем.
Уже готові проекти відповідних документів, які має бути підписано під час зустрічі керівників двох парламентів. Завершується також робота над меморандумом про діяльність асамблеї та проектом угоди про співробітництво на рівні апаратів парламентів двох країн.
Співрозмовники висловилися за активізацію міжпарламентських зв’язків як важливої складової міждержавних відносин. Глава українського парламенту відзначив, що між Україною та Китаєм склалися відносини «конструктивного партнерства». На його переконання, якісно новий рівень співпраці наших держав потребує відповідного розвитку міжпарламентського співробітництва. Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, під час зустрічі Володимир Литвин нагадав, що наші парламентарії чекають на візит китайської делегації. Його співрозмовник, у свою чергу, підтвердив, що Китай очікує приїзду української парламентської делегації.
Лі Чанчунь зауважив, що Китай надає важливого значення взаємодії з Україною в міжнародних організаціях. Він передав Голові ВР вітання від керівництва КНР, зазначивши, що «Китай — щирий друг України».