Футбол. Португалія. Євро-2004. Фінальна частина. Перший етап. Третій тур. 22 червня. Група С. Італія — Болгарія. 2:1. Гімараеш. "Афонсу Енрікеш". 16 002 глядачі. Арбітр — Валентин Іванов (Росія). Голи: Перрота, 49, Кассано, 90 — Петров, 45, з пенальті.
Данія — Швеція. 2:2. Порту. "Бесса". 26 115 глядачів. Арбітр — Маркус Мерк (Німеччина). Голи: Томассон, 28, 66 — Ларссон, 46, Йонсон, 89.
Швеція —  5 очок (різниця м'ячів —  8—3), Данія — 5 (4—2), Італія —  5 (3—2), Болгарія — 0.
Мов хвацькі картярі, розписали свою партію данці та шведи — на словах завжди великі прихильники і пропагандисти "чесної гри". Однак усі ті розмови про битву за перемогу, що лунали з таборів сусідів по Півночі напередодні події, і запевнення про справжню боротьбу після матчу, як кажуть в Одесі, теревені для приїжджих. І дітлахам було зрозуміло, що такий, а не інший, буде підсумок матчу. Але довести ті підозри про змову практично неможливо. І від усвідомлення цього справді чесній людині гидко й образливо.
Утім, італійці мусять картати насамперед самі себе. Адже варто раніше було думати і надавати "стусанів" шведам або данцям в очних зустрічах. А вони зіграли з ними внічию. Або накидати болгарам так само, як ото шведи (5:0). І що тепер — Італія в смутку...