— Хочемо зробити дуже важливі придбання. Адже збираємося добре зіграти в Лізі чемпіонів. Президент клубу з цим згодний і робить усе для створення умов. Іноземних футболістів дуже важко умовити приїхати грати в чемпіонаті України. Виконавці гідного рівня хочуть грати в сильних чемпіонатах. Але я сподіваюся, що коли такі до нас приїдуть, то чемпіонат України стане цікавішим і сильнішим.
29 червня команда вирушить на збори, там до нас приєднаються легіонери. Загалом це 25— 26 гравців, кілька з них — молодь. Ми вибрали Швейцарію, де можна знайти колективи, котрі проводять збори. 2 липня ми вже гратимемо в турнірі. Проведемо спаринги з командами: "Серветт" (Женева), "Грассхоппер" (Цюріх), "Динамо" (Загреб). 8 липня прилетимо відразу до Одеси, щоб підготуватися до гри з київським "Динамо" на Суперкубок. Час у нас обмежений, тож робота має бути інтенсивна. Збір проведемо у красивому містечку Шармей, розташованому на висоті 800 метрів над рівнем моря. Для гравців важливіше відновлення психологічне, ніж фізичне.
—  Чому ви запросили чеха Яна Лаштувку? Що буде з Плетикосою?
—  Цього воротаря придбали для конкуренції. Плетикосі потрібний партнер. Лаштувка — класний воротар. Він молодий, попереду в нього гарне майбутнє. А поки що у складі остравського "Баника" Ян став чемпіоном Чехії. Його внесок у цей успіх значний. Плетикоса був травмований. Не знаю, коли відновиться. Нам не потрібні різні сюрпризи в Лізі чемпіонів.
—  Ви вже познайомилися з футболістами і, напевно, знаєте, як вивести команду в чемпіони?
—  Я вже давав характеристику футболістам "Шахтаря" і своєї думки не змінив. У будь-якому разі маємо підсилити команду, особливо центральну зону захисту. Хочемо, щоб у центральній зоні захисту грали футболісти однієї національності.
—  Дайте оцінку гри футболістів "Шахтаря" на чемпіонаті Європи.
— Пажин зіграв матч, Срна — ще менше. Важливо, щоб Срна був готовий до початку чемпіонату. Плетикоса, як уже казав, травмований. Пажина в "Шахтарі" не буде, Ндіайе і Старостяка також.
— З майбутнього сезону в Україні запроваджують турнір дублерів. Як ви до цього ставитеся?
—  Я не згоден із запропонованою схемою. Але прийнято рішення, і ми повинні його виконувати. Я працював у багатьох країнах і знаю, що буде дуже складно діяти за цією схемою. Важко уявити, щоб гравці першої команди грали в турнірі дублерів, особливо це стосується іноземних футболістів. Вельми непросто стежити і за першою командою, і за дублерами. Я постараюся знайти рішення. Ми зробимо так: десь 25 гравців будуть у першій команді, а інші 14 — молоді гравці, які перебуватимуть під нашим контролем. Але над цим ми ще поміркуємо.
—  Ви можете назвати вади і позитивні сторони "Шахтаря"?
— Дещо ми змінимо. Я намагатимуся передати гравцям свою філософію футболу, своє бачення гри, навчити їх діяти розумно. Постараємося створити команду, котра нав'язувала б свою гру будь-якому суперникові, змушувала його робити те, що хочемо ми. Та не буду зосереджувати увагу на фізиці. Це характерна риса українського чемпіонату. Однак для Ліги чемпіонів цього замало. Треба вміти нав'язувати свої умови, використовувати недоліки суперника, зрештою, обдурити його.
—  Якою мірою тісне буде ваше співробітництво з Прокопенком? І якою мовою ви з ним спілкуватиметеся?
—  Я починаю розмовляти російською мовою. Стосунки з Прокопенком у мене чудові і будуть такі й надалі.
—  Ви можете назвати свій тренерський штаб?
—  Асистентів кілька: з фізпідготовки італієць Карло Ніколіні, з яким я був у "Брешії", "Галатасараї" і "Бешикташі", Олександр Спиридон з Молдови (добре розмовляє російською мовою), у роботі з воротарями — Володимир Гаврилов.
—  Одна справа — грати в Лізі чемпіонів, інша— в чемпіонаті України. Чи є у вас набір тактик?
— Усе залежить не тільки від тактики, а й від голови. Головне — менталітет. Футболісти мають вірити в перемогу на європейській арені. Організація гри —  вторинне...