успішно функціонує на юридичному факультеті Київського національного економічного університету (КНЕУ) 
Зв’язок з практикою не переривається, адже на засідання запрошують «профі». Ведуча клубу — старший викладач кафедри правового регулювання економіки Ірина Городецька впевнена, що обмін досвідом допоможе майбутнім фахівцям у галузі господарського права визначитися зі специфікою роботи в умовах змін, що відбуваються у державі.
Нещодавно одним із гостей клубу був народний депутат України, голова Комітету з питань правової політики Верховної Ради Василь Онопенко. Він розповів про труднощі, які виникають під час роботи над законопроектами, зокрема, у сфері здійснення судово-правової реформи. Нинішні недоліки у діяльності судів України (кадрова неукомплектованість регіональних судів, прояви корупції тощо) треба усувати через внесення змін до Закону України «Про судоустрій» або прийняття у новій редакції, — вважає народний депутат.
Адже, за словами Василя Онопенка, судова система потребує подальшого вдосконалення. Скажімо, досі не визначено статус суддів, повноваження кваліфікаційної комісії тощо.
На запитання студентів, чи належним чином працюють нині апеляційні суди, створені замість обласних, Василь Онопенко відповів, що фактично вони функціонують не в режимі апеляції, а касації. За статистикою, 70—80% рішень апеляційні суди скасовують і направляють на розгляд місцевих судів, — зауважив народний депутат.
Як голова комітету, Василь Онопенко закликав викладачів та студентів юридичного факультету КНЕУ до співпраці. Адже нині на розгляді — понад десять законопроектів щодо внесення змін до Закону України «Про судоустрій», а наукові підходи до вирішення правових проблем є важливим чинником успішного розвитку законодавства, — зазначив він.
На зустрічі з головою УСПП Анатолієм Кінахом, який також охоче відгукнувся на запрошення клубу, студентів цікавили проблеми, що виникають у зв’язку з ймовірним вступом України до ЄС. На думку Анатолія Кінаха, однією з проблем є невідповідність законодавства України вимогам ЄС, і тут потрібно чимало попрацювати не лише нинішнім, а й майбутнім фахівцям.
Як зазначив декан юридичного факультету КНЕУ, професор Віталій Опришко, докладається чимало зусиль, щоб студенти мали грунтовні знання з усіх дисциплін, а також з європейського законодавства. Зокрема, грант ТЕМПУС-ТАСІС, який минулого року юридичний факультет отримав вдруге, спрямований саме на підготовку фахівців у галузі міжнародного економічного права.
— Але дуже важливим є й те, які майбутні студенти до нас приходять, — наголосив Віталій Опришко. — Щоб це були здібні та сумлінні абітурієнти з різних регіонів нашої країни, особливо з сільської місцевості, які мають добрі знання і високе сумління, не бояться конкурсів, а легко в них перемагають!