Сьогодні Львівська міська рада має розглянути проект концепції розвитку міста. Ще до виходу «в люди» документ, розроблений інститутом «Містопроект», розкритикували депутати міської ради, громадськість.
Представники фракції «Наша Україна» в міській раді вважають, що згаданий проект не враховує головного: Львів розвиватиметься як культурно-туристичний, науково-освітній чи як промисловий центр? Ущільнення території за рахунок зведення нових будинків поміж старими обернеться ліквідацією дитячих майданчиків, зелених насаджень. З цим не миряться мешканці обжитих районів і закидають скаргами різні інстанції, редакції газет, нерідко вдаються до акцій протесту, зокрема виходять навперейми будівельникам. Ось свіжий лист за підписами 11 мешканців Львова до корпункту газети «Голос України»:
«Звертаються до вас мешканці будинку № 53/55 по вулиці Некрасова. Поруч з нашим будинком є дитячий майданчик, яким користуються мешканці нашого і сусіднього будинків. Раптом ми дізнаємося, що на цьому місці має розгорнутися будівництво житла. І все це робиться нібито з нашого дозволу. Майбутньому будинку чомусь присвоюють №55, а нам пропонують переробити документи на нову адресу — №53 (і все це — за наші кошти). Просимо допомогти відстояти наші права ...».
Голова депутатської комісії природних ресурсів, екології та благоустрою Віра Лясковська вважає, що в нинішній редакції проект може спричинити в найближчі роки багато проблем. А тому варто було б залучити до розробки концепції розвитку Львова дві—три інституції і розглянути альтернативні пропозиції.
Народний депутат України, голова обласного осередку Української народної партії Олекса Гудима пропонує розробити стратегію розвитку Львова в межах «великого кільця», тобто включити в міську територію навколишні села, розташовані по кільцевій трасі. Чимало їхніх мешканців працює і навчається у Львові. Але уже маємо прецедент: Сокільницька сільська рада (село Сокільники впритул наближене до Львова. — Авт.) цілком законно виділило одній із львівських фірм п’ять гектарів землі за символічну суму. Тим часом Львів гостро потребує місця для нового сміттєзвалища, цвинтаря.
Львів.