Щиро вітаю вас із Днем державної служби.
Самовіддана праця на благо держави й народу в усі часи вважалася винятково почесним і відповідальним обов’язком громадян. Започаткування професійного свята державних службовців стало визнанням тієї важливої ролі, яку відіграють органи державної влади, державна служба загалом у процесі побудови й утвердження суверенної, демократичної, соціальної і правової України.
Працювати в державних органах, забезпечувати виконання завдань і функцій держави — вкрай відповідальна справа, від якої залежить успіх політичних, економічних та соціальних перетворень у нашій країні, благополуччя людей, їх ставлення до влади.
Переконаний, успішному досягненню цих цілей сприятимуть ваш високий професіоналізм і сумлінна праця, моральна відповідальність перед суспільством і співвітчизниками.
Бажаю вам успіхів у формуванні й реалізації національної політики в ім’я України та її народу. Зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, добра і благополуччя, щастя та життєвих гараздів!
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.
***
Державних службовців із професійним святом привітав Президент України Леонід Кучма. Він, зокрема, наголосив: суспільство покладає на державних службовців особливо відповідальні завдання, чекає від них глибокої компетентності, ініціативи й творчого ставлення до справи.
Переконаний, що ваші зусилля й надалі будуть спрямовані на побудову демократичного суспільства на засадах соціально орієнтованої ринкової економіки, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, сталий розвиток країни, піднесення її авторитету на міжнародній арені.
***
Прем’єр-міністр Віктор Янукович також привітав державних службовців України з професійним святом.
Він зазначив, що з ініціативи уряду прийнято ряд нормативних актів, якими, зокрема, затверджено Концепцію адаптації інституту державної служби в Україні до стандартів Європейського союзу, Програму розвитку державної служби на 2005—2010 роки, спрямовані на забезпечення ефективності діяльності органів державної влади та розвиток професійної, ефективної і прозорої державної служби в Україні.
Усі ці перетворення спрямовані на те, щоб підняти авторитет державної служби, авторитет влади в цілому, забезпечити ефективне функціонування державного механізму, сталий економічний і соціальний розвиток країни, досягнення європейських стандартів рівня життя громадян.