Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк не виключив, що ВР може висловити недовіру голові Фонду державного майна Михайлу Чечетову після заслуховування в парламенті його звіту. Однак це може бути лише політичним рішенням. Адже за Конституцією, нагадав на прес-конференції Адам Мартинюк, голову Фонду держмайна призначає за згодою Верховної Ради Президент, а відправляє у відставку лише глава держави.
Коментуючи хід політичної реформи, Перший заступник Голови ВР припустив, що законопроект 4180, розроблений представниками парламентської більшості, який підтримує фракція комуністів, набере потрібну кількість голосів для попереднього прийняття. А. Мартинюк не виключив, що фракція комуністів голосуватиме і за попереднє прийняття другого законопроекту — 3207. Він нагадав, що законопроект 3207 — то, власне, був початок роботи над політреформою. Нині він істотно відрізняється від законопроекту 4180 лише перехідними положеннями та нормою про повноваження органів місцевого самоврядування. Перший заступник Голови ВР висловився за істотну зміну функцій та структури місцевих рад —щоб уникнути впливу на них державних адміністрації. Водночас Адам Мартинюк заявив: якщо зміни до Конституції не буде внесено до президентських виборів, то політична реформа не відбудеться у найближчі двадцять років. Однак він залишається оптимістом і прогнозує результативне і попереднє, і остаточне прийняття конституційних змін.
Адам Мартинюк також повідомив, що на погоджувальній раді лунали пропозиції про заслуховування цього тижня тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі Г. Гонгадзе, але для внесення цього питання до порядку денного не вистачило належної кількості голосів.