Головною інтригою цього парламентського тижня знову має стати політична реформа. Проте погоджувальна рада лідерів комітетів та депутатських фракцій і груп не визначилася, коли саме буде розглянуто проекти конституційних змін. На погоджувальній раді лунали різні пропозиції стосовно розгляду проектів законів про внесення змін до Конституції: або розглядати одночасно і в один день — у середу — два законопроекти (№ 4180 від парламентської більшості та № 3207 від опозиції), або розглянути цього тижня лише один законопроект № 4180, а другий — наступного. 
Адже, за словами постійного представника Президента у Верховній Раді Олександра Задорожнього, тимчасова спеціальна комісія з опрацювання конституційних змін визначилася лише щодо законопроекту 4180 і рекомендувала його до розгляду парламентом. А остаточну версію законопроекту 3207 комісія розпочала вивчати лише вчора. Після погоджувальної ради відбулося засідання лідерів депутатських фракцій, які вирішили остаточно визначитися стосовно розгляду конституційних змін після засідання тимчасової комісії на спеціальній погоджувальній раді.
Загалом увесь пленарний тиждень обіцяє бути досить напруженим. За словами Голови Верховної Ради Володимира Литвина, до розкладу засідань за пропозиціями парламентських комітетів та уряду внесено 129 питань, які охоплюють понад 140 законопроектів. Із них 5 визначено Президентом як невідкладні. Переважно цього тижня депутати розглядатимуть податкові та економічні законопроекти, які позначатимуться на формуванні фінансового поля в державному бюджеті наступного року. У вівторок, 22 червня, парламент заслухає інформацію Кабінету Міністрів про виконання конституційних повноважень у сфері оборони, звіт Фонду державного майна України про виконання державної програми приватизації у 2003 році. Цього ж дня депутати мають схвалити бюджетну резолюцію — основні напрями бюджетної політики на 2005 рік.
У середу парламент розгляне питання ратифікації і низку законопроектів у другому читанні, зокрема, про транскордонне співробітництво, про екологічний аудит, екологічну мережу України та інше. На розгляд Верховної Ради у четвер, 24 червня, буде винесено проект Господарського процесуального кодексу України, закони про національний екологічний фонд, про основні засади міграційної політики та низку законопроектів, які повернулися до парламенту з пропозиціями глави держави.
У п’ятницю, 25 червня, депутати обговорять законопроекти про державну програму приватизації, про статус та процесуальні і соціальні гарантії слідчих, про державний реєстр виборців, про продовольчі банки.
Однак імовірно, що вже сьогодні в сесійній залі можуть спалахнути емоції під час заслуховування звіту Фонду держмайна. Оскільки опозиційні фракції мають намір ініціювати відставку голови Фонду держмайна Михайла Чечетова.
Напруження в парламентські будні додає і подання Генеральної прокуратури України про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Юлії Тимошенко. За словами голови Регламентного комітету Валентина Матвєєва, парламентський комітет уже розпочав вивчення цього подання. Однак остаточне слово буде за сесійною залою.
На початку погоджувальної ради депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблого журналіста Ігоря Александрова, якому вчора виповнилося б 49 років.