У період загострення політичних дискусій, особливо напередодні виборів, достовірність, об’єктивність та незаполітизованість ЗМІ мають особливе значення. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з делегацією Міжнародної інформаційної групи «Інтерфакс» на чолі з її президентом Михайлом Комісаром.
Як повідомив прес-секретар Голови Верховної Ради України Ігор Сторожук, співрозмовники відзначили важливість активізації співробітництва між Україною та Росією в інформаційній сфері. На думку В. Литвина, український парламент повинен ретельніше працювати над законодавчою базою у сфері мас-медіа, спрямованою, зокрема, на захист авторських прав журналістів, у тому числі й працівників інформаційних агентств. Голова Верховної Ради України висловився за проведення напередодні президентських виборів в Україні політичного діалогу, «круглих столів» між різними політичними силами. «Оскільки температура політичної енергії в Україні наростає, важливо, щоб вона не перевищувала нормальну температуру людського тіла, — сказав В. Литвин. — Бо інакше це вже хвороба».

Характеризуючи україно-російські відносини загалом, В. Литвин відзначив, що між Верховною Радою України та обома палатами парламенту Російської Федерації встановилися «чудові партнерські й дружні відносини». Восени має відбутися візит Голови Верховної Ради України до Росії.