Руслана та її «Дикі танці», що перемогли на престижному музичному конкурсі «Євробачення» у Стамбулі, зобов’язали Україну провести в себе наступний, ювілейний конкурс. І отут у можновладців заболіла голова: де і як проводити масштабне свято. Адже для цього в нас немає ні відповідного концертного залу, ні якісних готелів європейського рівня в необхідній кількості.
Місткість залу для проведення конкурсу має становити не менш як 15 тисяч осіб. Київський Палац спорту може вмістити щонайбільше 10 тисяч глядачів. Так з’явилася ідея побудувати комплекс із необхідним залом поряд з Міжнародним виставковим центром на Броварському проспекті. Тут уже розпочалися підготовчі роботи до будівництва, а орієнтовна дата завершення всіх робіт, за словами мера Києва Олександра Омельченка, 1 травня 2005 року. Загальна площа нового комплексу становитиме більш як 7 тисяч квадратних метрів, при цьому він зможе вмістити 15 тисяч осіб. Ще одна проблема, що стоїть нині перед київською владою, — розміщення гостей столиці. Досвід проведення попередніх конкурсів показує, що наступного року до Києва кинуться десятки тисяч туристів.
Сьогодні в місті є тільки один готель, що відповідає світовим стандартам, — п’ятизірковий «Прем’єр-Палац», хоча потрібно щонайменше у п’ять разів більше. Тому буде поновлено будівництво готелів «Редіссон», «Свята Софія», «Театральний» і «Лейпциг».

Загальна сума інвестицій у підготовку проведення ювілейного, 50-го конкурсу «Євробачення»-2005 у Києві орієнтовно становитиме понад один мільярд доларів (у Стамбулі на аналогічні цілі витратили більш як 250 млн. доларів).