кращих першокурсників уже третій рік проводять у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут». 
На традиційно відкритому для всіх бажаючих засіданні приймальної комісії ректор Михайло Згуровський назвав «наполовину студентами» 3722 слухачів системи доуніверситетської підготовки. До співбесіди їх рекомендував незалежний Центр тестування та моніторингу знань. За словами його керівника Валерія Мельника, будь-які підтасовки, фальсифікації, втручання впливових батьків, навіть адміністрації вузу виключає методика, за якою нині оцінюються знання під час вступу до НТУУ «КПІ».
Не таємниця: варіанти завдань, що зберігаються у сейфі, мають властивість випаровуватися. «В минулі роки за 100 доларів продавалися фальшивки за моїм підписом з печаткою», — каже Валерій Мельник.
Тепер завдання виводять за допомогою комп’ютера і тиражують за годину до початку іспиту, коли абітурієнти сидять в аудиторії. Усі роботи шифруються і після оцінювання проходять повторну експертизу на предмет об’єктивності. Якщо буде помічено, що експерт незаслужено підвищив бал, його до перевірки більше не допустять, це стосується і викладачів-репетиторів.
До речі, «КПІ» взявся відродити предмет фізики в Україні, яка, за словами Валерія Мельника, в школах погано викладається. Особливістю цього року є те, що вперше на вступних іспитах фізика, ставши на один щабель з математикою, оцінюватиметься за бальною системою.
Судячи з того, що батьків і абітурієнтів на відкритому засіданні приймальної комісії було негусто, а ректорське звернення до залу: «Запитання? Пропозиції?» — залишилося без відповіді, можна зробити висновок, що вдосконалена процедура відбору в цьому вузі всіх влаштовує і якихось претензій не викликає.