З наближенням старту президентської кампанії інтерес до політичної реформи не згасає. Про її необхідність не перестають говорити політики та Президент. Свою позицію висловило й керівництво парламенту.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин упевнений, що політична реформа матиме перспективи, якщо на попереднє схвалення в парламент виноситиметься законопроект, який у майбутньому зможе набрати 300 голосів. Такої само думки дотримується і його Перший заступник Адам Мартинюк.
Голова Верховної Ради України «хотів би, щоб це була робота, яка забезпечила б компроміс і порозуміння між парламентаріями та забезпечила стабільність роботи ВР». Тому, за словами Володимира Литвина, необхідно підготувати узгоджений законопроект про внесення змін до Конституції. Щоб не робити зайвого — підтримавши його 226 голосами, а потім не бачити перспективи.
У свою чергу, Адам Мартинюк не виключає можливості винесення законопроектів з конституційної реформи на розгляд парламенту наступного пленарного тижня. За його словами, вже досягнуто домовленості про винесення на розгляд парламентаріїв законопроекту 4180. А на сьогоднішньому засіданні тимчасової спеціальної комісії щодо внесення змін до Конституції рекомендуватиметься винести на розгляд сесії й законопроект 3207-1. Щоправда, компромісу досі не досягнуто, бо парламентська більшість та комуністи не погоджуються, щоб зміни до Конституції набирали чинності з 2006 року.