Володимир Литвин зустрівся з главою МЗС Кувейту
Україна надає великого значення відносинам з Державою Кувейт. Це наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час переговорів з міністром закордонних справ Кувейту шейхом Мохамедом Сабах Аль-Салем Аль-Сабахом. Глава українського парламенту вважає, що візит високого гостя до нашої країни дасть змогу забезпечити ще більш сталі двосторонні відносини і реалізувати домовленості, досягнуті під час минулорічного візиту в Кувейт Президента України Леоніда Кучми.
Як повідомив прес-секретар глави ВР Ігор Сторожук, на зустрічі йшлося про міжпарламентські зв’язки. Зокрема, про роботу групи дружби Україна—Кувейт, яку створено у Верховній Раді, і можливість посилення спільних дій у міжнародних організаціях. Було  відзначено великий потенціал цієї співпраці, а також співробітництва взагалі в галузях економіки, науки і культури.
Шейх Мохамед Сабах Аль-Салем Аль-Сабах висловив подяку українському народу за підтримку в питанні повернення кувейтських полонених та майна, захоплених Іраком під час окупації країни у 1999 році, а також за участь нині у миротворчих операціях для нормалізації ситуації в сусідній країні. У свою чергу, Володимир Литвин підкреслив: «Ми вітаємо резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Іраку і вважаємо, що вона має бути якомога швидше реалізована для встановлення миру в країні і нормалізації ситуації у Близькосхідному регіоні. В цьому контексті ми високо оцінюємо позицію Кувейту в комплексі цих питань».
Особливу увагу було приділено економічному блоку питань. Зазначу, що міністр закордонних справ Кувейту обіймає також посаду голови Кувейтського Фонду арабського економічного розвитку, про цікаві перспективи співпраці з яким «ГУ» не раз писав. Тож на зустрічі у ВР ішлося про ці перспективи, і міністр, зокрема, відзначив неабиякі, на його погляд, темпи розвитку України, що відкриває для інвестора великі можливості.
Кувейтський гість також передав Володимиру Литвину запрошення відвідати з візитом його країну. Подякувавши і підтвердивши, що такий візит відбудеться, Голова ВР запропонував пов’язати візит з можливістю поєднати з ним Дні України в Кувейті, з тим, щоб це ознайомлення сприяло розвитку туризму. Пропозиція була схвально сприйнята кувейтською стороною.