У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за програмою розвитку ООН засновано Регіональну академію інформаційних технологій в освіті (РАІТО).
Академія допоможе студентам університету зв’язатися з провідними вузами світу — Оксфордським та Гарвардським. А також через мережу Інтернет ознайомитися з лекціями відомих експертів різних галузей науки, зокрема Ореста Субтельного та Андерса Ослунда. Зайшовши до РАІТО, кожен студент зможе користуватися найсучаснішими технологіями: мультимедійними проекторами, відеомагнітофонами, обладнанням для відео- та аудіоконференцій у реальному часі, кабіною синхронного перекладу, телевізійним подіумом і, звичайно, комп’ютерами. А ще в мережі можна ознайомитися з літературою не тільки з бібліотеки цього університету, а й інших книгосховищ України та з міжнародних науково-дослідницьких баз даних. Погодьтеся, не виходячи з вузу, бути на зв’язку зі світом — досить приваблива перспектива не тільки для студента.
Щоб сприяти розповсюдженню нових стратегій освіти в усій державі, столичний університет ділитиметься досвідом з іншими вузами України. Адже метою РАІТО є підготовка нової генерації експертів світового класу у державі з великим інтелектуальним потенціалом.
Першу лекцію в новоствореній академії — про економічний розвиток незалежної України — прочитав радник Генерального секретаря ООН пан Кальман Міжей. Таку лекцію цікаво було б послухати всім студентам-економістам, адже не кожен день фахівець такого рівня приїжджає до університету.
Студенти, що навчаються у столичному університеті, сьогодні вже оцінили можливості РАІТО. Залишається лише сподіватися, що з розвитком інформаційних технологій книга, яка є традиційним символом знання, не відійде у забуття.