Футбол. Євро-2004. Фінальна частина. Португалія. 15 червня.
Група D. Чехія—Латвія. 2:1. Авейру. «Авейру Мунісипал». 31 498 глядачів. Арбітр — Жіль Вессьє (Франція). Голи: Барош, 73, Гайнц, 85 — Верпаковскіс, 45+1.
Німеччина—Нідерланди. 1:1. Порту. «Драгау». 50 948 глядачів. Арбітр — Анлерс Фриск (Швеція). Голи: Фрингс, 30 — ван Ністелрой, 81.
Звичайно, більшість із нас щиро вболівала за Латвію. І дуже раділа, що бомбардирський клас підтвердив нападник київського «Динамо» Маріс Верпаковскіс. Але в підсумку ми засумували, бо латвійці не втримали бодай нічиєї. Досвіду забракло...
Гранди світового і європейського футболу німці та нідерландці показали цілком добротну гру. А Руд ван Ністелрой знову викликав захоплення — він красиво й ефектно забив м’яча, тримаючи на своїх плечах німецького оборонця. Нічия — цілком справедливий підсумок.
А хто насправді винний?..
Чемпіонат країни. Останній матч 29-го туру. 15 червня. «Оболонь» — «Арсенал». 3:1. 1 800 глядачів. Голи: Гребеножко, 50, Мазуренко, 65, Міщенко, 77 — Іванов, 82.
Учасникам чемпіонату залишилося зіграти ще один тур (19 червня), і турнір фінішує. Та не все ще ясно до кінця. Формально вищу лігу разом із «Зіркою» залишають «Карпати». Однак керівництво львівського колективу на чолі з почесним президентом клубу, народним депутатом України Петром Димінським, як кажуть, хапається за соломинку. Подає різні апеляції, зокрема, до ФФУ, сподіваючись утриматися на краю прірви.
А оце на матч проти «Дніпра», кажуть, пан Димінський запросив з Англії Олега Лужного, щоб умовити того стати тренером «Карпат». Хоча мало віриться в те, що Олег, людина досить забезпечена і розважлива, ось так одразу відмовиться від налагодженого життя в Лондоні і повернеться додому, щоб очолити потопаючий клуб рідного міста.
Гадаю, що Лужний, певно, знає, як у Львові вміють обіцяти і нічого не виконувати. І футбольна громадськість країни добре знає, хто є насправді винуватцем карпатської футбольної катастрофи, хто експлуатує бренд клубу, не турбуючись про команду. Формально не визначився ще і чемпіон країни. Хоча важко уявити, що «Динамо» віддасть першу позицію. Адже треба, щоб кияни обов’язково поступилися в Луцьку, а «Шахтар» виграв у запоріжців ... 6:0. Утім, різне трапляється...
Побачення лідерів в Обухові
Третій міжнародний юнацький турнір (U-17) пам’яті Віктора Банникова. Стадіони Київщини. 15 червня. Група А. Бровари. Україна—Польща. 2:1 (Малюк, 17, Лисенко, 53, з пенальті — Цівка, 53, з пенальті). Чехія—Молдова. 3:0. Чехія, Україна — по 6 очок, Польща і Молдова — по 0.
Група В. Бориспіль. Росія—Словаччина. 0:0. Туреччина—Литва. 8:0. Туреччина — 6, Росія — 4, Словаччина —1, Литва — 0.
Сьогодні останній день групових турнірів. Збірна України в Обухові зустрінеться з командою Чехії (початок о 18.00).