Бокс. Мадрид (Іспанія). Тут відбувся конгрес Європейської боксерської ради (EBU), до якої входять 33 професіональні організації. В роботі поважного зібрання брав участь президент Професіональної ліги боксу України, котра має статус національної (ексклюзивне право представляти нашу країну), Михайло Зав’Ялов. Ось що він розповів кореспондентові «Голосу України»:
— Розглядали позицію EBU щодо Всесвітнього боксерського союзу (WBC, президент Хосе Сулейман) і створення нової світової профорганізації боксерів, котра може народитися у столиці України в липні на виконкомі WBC, що припинив існування.
Нагадаю, що причиною банкрутства WBC стала ситуація з німецьким напіважковаговиком Граціано Роккіджані. Історія почалася ще 1998 року, коли Рой Джонс віддав свій чемпіонський пояс і перейшов до важкої ваги. Роккіджані виграв вакантний титул у бою з Майклом Нанном. Але через три місяці Джонс зробив задній хід. І WBC, не вагаючись, повернув йому пояс чемпіона. Зрозуміло, що Роккіджані звернувся до суду і, зрештою, виграв процес. А WBC був змушений виплатити німцеві призначену суму й оголосити себе банкрутом.
Подальша доля організації та її членів поки що неясна. Подейкували, що Хосе Сулейман мав намір відродити союз під новою назвою. Однак він сам спростував цю інформацію. Втім, такий хід подій усе-таки більш вірогідний, ніж повна ліквідація WBC. Президент ЕBU Рубен Мартінес висловив чимало претензій до WBC та її керівника. Сказав, що Європа, яка, власне, створила і підтримала WBC, має бути на чолі новоутвореної організації, а її штаб-квартира — у Старому Світі. Отже, Київ може увійти до історії світового боксу.